De boekhandel van Teheran

| 14-02-2020 | 368 blz.
Auteur(s): Marjan Kamali, Ernst de Boer, Ankie Klootwijk
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789026350573
De boekhandel van Teheran van Marjan Kamali is een prachtig liefdesverhaal over verlies, troost, onverbrekelijke familiebanden en de kracht van een eerste liefde. Voor de lezers van De vliegeraar.
€ 21,99

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

De boekhandel van Teheran van Marjan Kamali is een krachtig liefdesverhaal over verlies, troost en de speling van het lot. Romeo & Julia in Teheran van de jaren vijftig. Voor de lezers van De bijenhouder van Aleppo en De vliegeraar.

Teheran, 1953. Roya brengt de uren na school graag door in de boekhandel van meneer Fakhri, die vol staat met boeken, pennen, inktpotjes en schrijfpapier. De kasten met literatuur en poëzie oefenen de grootste aantrekkingskracht op haar uit. Wanneer Roya op een dag een andere jonge klant ziet, Bahman, is het liefde op het eerste gezicht.

Roya heeft met Bahman afgesproken op een plein, om samen naar een huwelijksloket te gaan, maar op de bewuste dag wordt er een coup gepleegd die Iran voor altijd zal veranderen. In de chaos komt Bahman niet opdagen. Wekenlang zoekt Roya hem, maar het mag niet baten.

Tot bijna veertig jaar later, wanneer Roya door een speling van het lot eindelijk de kans krijgt om Bahman de vragen te stellen die haar al die tijd achtervolgd hebben.

'The Notebook, maar dan beter.' - Cosmopolitan

‘Een ontroerende roman over verloren liefde.’ – The Wall Street Journal

‘Beeldend geschreven, afgrijselijk goed en prachtig. Deze roman gaat over de kracht van liefde en de manieren waarop het lot mensen van eklaar kan scheiden, en weer bij elkaar brengt. Mijn hart brak.’ – Whitney Scharer, auteur van Het gouden uur

Korte omschrijving

De boekhandel van Teheran van Marjan Kamali is een prachtig liefdesverhaal over verlies, troost, onverbrekelijke familiebanden en de kracht van een eerste liefde. Voor de lezers van De vliegeraar.

Details

Details
Titel De boekhandel van Teheran
Auteur(s) Marjan Kamali, Ernst de Boer, Ankie Klootwijk
Productvorm Paperback
Aantal pagina`s 368
Uitgever Ambo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 14-02-2020
Afmetingen 215mm x 136mm x 32mm
Gewicht 471gr
ISBN/ISBN13 9789026350573

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De boekhandel van Teheran
Waardering