Fluwelen woede

Nederlands | 24-12-2019 | 288 blz.
Auteur(s): Alan Downs, Dennis Keesmaat
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789038807867
€ 20,99

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Als homoseksuele man draag je je seksualiteit vaak als geheim met je mee, in het begin van je leven en misschien ook later.
Ondanks de vooruitgang die de afgelopen decennia is geboekt, is er nog steeds veel agressie, haat en onbegrip jegens de homoseksuele man. Dit leidt tot gevoelens van schaamte en afwijzing, wat bij sommigen weer kan leiden tot eenzaamheid, promiscuïteit en gebruik van verdovende middelen. Wat is het effect van leven in een samenleving waar homoseksualiteit niet volledig wordt geaccepteerd, en in ieder geval niet de norm is? Hoe komt het dat zoveel homo’s creatief excelleren? Waarom spelen seks, uiterlijk en drugs in veel homoscenes zo’n prominente rol? Alan Downs beschrijft in Fluwelen woede aan de hand van psychologische onderzoeken het traject dat hij zelf aflegde om zich te bevrijden van zijn negatieve gevoelens.
Fluwelen woede is een krachtig en baanbrekend boek dat een essentiële rol speelt in het publieke debat over de homocultuur. Een boek dat het leven van (jonge) homoseksuele mannen voorgoed zal veranderen.
‘Eerst zitten homo’s jarenlang in de kast, vervolgens verdwijnen ze voor de rest van hun leven in de gym. De vraag “ben ik dik?” wordt bij mij thuis gemiddeld tweehonderd keer per dag gesteld. Alan Downs legt in Fluwelen woede haarfijn uit hoe zelfacceptatie werkt en waarom in de kast zitten kan leiden tot zoiets onschuldigs als een beeldig interieur en een perfect gestyled uiterlijk, maar ook tot seks-, drugs- en drankverslavingen en een zelfmoordcijfer dat vier keer zo hoog ligt als bij heteromannen.’ – Iebele van der Meulen, hoofdredacteur L’HOMO

Details

Details
Titel Fluwelen woede
Auteur(s) Alan Downs, Dennis Keesmaat
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 288
Uitgever Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum 24-12-2019
Afmetingen 216mm x 136mm x 24mm
Gewicht 377gr
ISBN/ISBN13 9789038807867

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Fluwelen woede
Waardering