Het verhaal van de Goscinny’s

De geboorte van een Galliër
| 31-03-2020 | 344 blz.
Auteur(s): Catel, Toon Dohmen
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789044542783
€ 24,99

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Dit is een stripalbum waarin niets verzonnen is. Catel vertelt het verhaal van René Goscinny. Zijn geboorte in het Parijs van de jaren twintig, als telg uit een familie die werd verdreven uit Polen en Oekraïne. Zijn vader, chemicus, zoon van een rabbijn. Zijn moeder, die de pogroms in Oekraïne ontvlucht. Opa, drukker van Jiddische kranten. Zijn broer, plaaggeest Claude. Daarna de jaren in Argentinië, en de hartstochten van René: tekenen, lachen, schrijven.
Terwijl René zijn weg zoekt, wordt een deel van de familie in de Europese vernietigingskampen vermoord. René vertrekt naar New York, tekent er en leeft in armoede met zijn moeder. Later, in Brussel en Parijs, zal hij zijn bestemming vinden: schrijver van scenario’s, sketches en verhalen. Met Uderzo schept hij Asterix, die snel beroemd wordt. Met Sempé maakt hij Le Petit Nicolas. En hij is de tekstschrijver van Lucky Luke en Iznogoedh.
Bij de verschijning van de eerste strip over het beroemde Gallische dorpje eindigt dit deel van Het verhaal van de Goscinny’s. Soms brutaal en dan weer teder geven de episodes van het leven van René (verteld door zijn dochter Anne aan haar vriendin Catel) een diepe waarheid, vrolijkheid en emotie aan dit bijzondere portret.

Details

Details
Titel Het verhaal van de Goscinny’s
Auteur(s) Catel, Toon Dohmen
Productvorm Paperback
Aantal pagina`s 344
Uitgever Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum 31-03-2020
Afmetingen 220mm x 160mm x 27mm
Gewicht 623gr
ISBN/ISBN13 9789044542783

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Het verhaal van de Goscinny’s
Waardering