De stof in haar handen

| 07-07-2020 | 288 blz.
Auteur(s): Bianca Pitzorno, Saskia Peterzon-Kotte
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789056726553
Sardinië, begin twintigste eeuw. Een jonge naaister strijdt voor haar dromen in een wereld die gedomineerd wordt door mannen.
€ 21,99

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Sardinië, begin twintigste eeuw, de tijd dat alle kledingstukken nog op maat gemaakt worden. Een meisje leert alle kneepjes van het vak van haar grootmoeder: van zomen tot het aanbrengen van veters en knoopsgaten. Daarna begint ze als naaister aan huis te werken om zo haar eigen geld te verdienen. Haar naaimachine is haar weg naar vrijheid.

In elk huis, tijdens het opmeten, het knippen, het naaien, luistert ze naar de verhalen van eigengereide vrouwen om haar heen: de eigenzinnige Esther, die paardrijdt als een man en natuurkunde studeert, de vrijgevochten Amerikaanse Lily Rose die een pistool in haar korset verstopt en de hebzuchtige zussen Provera. In De stof in haar handen strijdt een jonge vrouw voor haar onafhankelijkheid en voor haar dromen, in een wereld die gedomineerd wordt door mannen.

Korte omschrijving

Sardinië, begin twintigste eeuw. Een jonge naaister strijdt voor haar dromen in een wereld die gedomineerd wordt door mannen.

Details

Details
Titel De stof in haar handen
Auteur(s) Bianca Pitzorno, Saskia Peterzon-Kotte
Productvorm Paperback
Aantal pagina`s 288
Uitgever Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Publicatiedatum 07-07-2020
Afmetingen 215mm x 141mm x 22mm
Gewicht 370gr
ISBN/ISBN13 9789056726553

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De stof in haar handen
Waardering