Onze specialisten

Onze Booklovers

De Vries Van Stockum | Booklovers

De Vries Van Stockum is een onafhankelijke boekhandel met een gevarieerd en actueel aanbod. We hebben momenteel twee winkels in Nederland met elk zijn eigen specialismen en karakter dat past bij de stad waarin ze zich bevinden (Den Haag en Haarlem).
Op elke locatie helpen wij met kennis, enthousiasme en aandacht. Onze mensen - jouw adviseurs - zijn daarbij essentieel. Leer hier jouw boekverkopers beter kennen. Wat hebben ze recent gelezen en wat vonden ze daarvan (ongezouten)? Wat zijn hun all-time favourites? En hebben ze, naast boeken, ook nog andere liefdes?

Bertram
HAARLEM - In Haarlem kun je sinds 2003 bij Bertram terecht voor al je literatuurvragen en kunstboekentips. Hij heeft Engels gestudeerd en is afgestudeerd op Stephen King. Bertram leest en schrijft graag op het snijvlak tussen 'realiteit' en 'nét een beetje vreemd'.

Daan
HAARLEM - Daan is in 2012 uitgeroepen tot beste boekverkoper van Nederland en al tien jaar een een vertrouwde adviseur in Haarlem, gespecialiseerd in kook- en tuinierboeken. Daan zit zelfs al drie jaar in de jury van Het Gouden Kookboek! Ook heeft hij een stadstuin ontworpen in het centrum.

Ellen
DEN HAAG - Al meer dan 25 jaar (!) is Ellen bij ons in de boekhandel actief. Genoeg tijd dus om je meerdere onderwerpen te specialiseren: Nederlandse literatuur, spanning/thrillers, Indië/Indonesie, sport, hobby en flora/fauna. In haar vrije tijd verslindt ze boeken over WOII.

Jani
DEN HAAG - Als er één onderwerp is dat betrekking heeft op eigenlijk alles, dan is het wel filosofie. En dat is de specialisatie van Jani... Essentieel dus, dat hij houvast zoekt in concretere onderwerpen. Dat kan van alles zijn: van architectuurtheorie tot verboden planten in Venetië. Dus ook voor -misschien een gekke vraag, hoor - kun je vast en zeker bij Jani terecht.

Johan
HAARLEM - Al zeven jaar is Johan dé go-to guy in Haarlem wat betreft wetenschappelijke literatuur. Hij is gespecialiseerd in natuurwetenschappen en innovatie. Maar wist je dat je ook bij Johan terecht kunt voor al je vragen over Whiskey en toetsenborden?

Léon
DEN HAAG - Onze historicus Léon maakt je met liefde wegwijs in het web van historiografie. Het feit dat hij de schrijver is van Een Kleine Geschiedenis van Den Haag voor Dummies en De Kleine Geschiedenis van Leiden voor Dummies is daar tastbaar bewijs van. Maar elke geschiedliefhebber weet dat het vak ook onlosmakelijk verbonden is met literatuur. Schroom dus niet om ook over dit onderwerp vragen te stellen.

Rutger
DEN HAAG én HAARLEM - Music First, Books Second. Rutger werkt in beide vestigingen maar is verantwoordelijk voor de Kunst en Engelse- en buitenlandse literatuurafdelingen in Den Haag. Wij kennen Rutger ook als wereldreiziger en als iemand die bijzondere foto's maakt. EN we analyseren graag de laatste films met hem!

Saartje
HAARLEM - Kinderboekenkenner zijn is écht een vak apart. Maar Saartje is inmiddels een vertrouwd gezicht dat je meeneemt door het bos van leesniveau's en leeftijden. Ook voor fantasy en YA boeken kun je rekenen op enthousiast advies - mét een zachte G.

Serena
DEN HAAG - Serena is onze trotse vestigingsmanager in Den Haag en een heuse duizendpoot - zowel in haar kunde in het boekenvak als in haar kennis van verschillende genres. Ze slurpt graag veel informatie over veel verschillende onderwerpen op - maar het voelt pas af als ze die kennis kan uitwisselen.

Wineke
DEN HAAG - Wineke, een échte Hagenees, is onze specialist jeugdboeken in Den Haag. Haar kinderen zijn nu de leeftijd gepasseerd dat ze hen kan overstelpen met kinderboeken, dus botviert ze deze liefde voor het vak nu op haar klanten. Maar ook voor reisboeken en -ervaring is Wineke een uitstekende gids.