Boekpresentatie Bertram Koeleman 'Het dreigbed'

Boekpresentatie Bertram Koeleman 'Het dreigbed'

Boekpresentatie Bertram Koeleman 'Het dreigbed'

Op donderdag 13 augustus presenteerde "onze Bertram" zijn vierde (!) boek in het tuinhuis van uitgeverij Atlas Contact. Bekijk de filmpjes waarin Bertram voorleest uit zijn boek en bestel een gesigneerd exemplaar!

Tijdens de presentatie werd Het dreigbed feestelijk ten doop gehouden. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door Mensje van Keulen. Na de speeches was er gelegenheid om het boek aan te schaffen en te laten signeren door de auteur.

Bekijk de filmpjes

Kun je niet wachten? Bertram leest vast wat voor uit z'n nieuwe boeken.

Over de auteur

Bertram Koeleman (1979) debuteerde in 2013 met de roman De huisvriend, die de shortlist van de Anton Wachterprijs bereikte. Zijn korte verhalen verschenen in onder andere De Gids, Oogst en Das Magazin. De bundel Engels voor leugens verscheen in 2016 en stond op de shortlist van de B.M.A. Biesheuvelprijs. Het wikkelhart werd genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs 2018. Koeleman beschouwt zijn werk als onopzettelijk gemuteerd autobiografisch.

Daarnaast werkt Bertram ook als rubrieksverantwoordelijke in onze winkel in Haarlem. Wil je meer over hem te weten komen? Bekijk hier zijn persoonlijke pagina met actuele leestips en all-time favourites.

Nieuwsgierig naar het boek?

Het dreigbed
In een stad in verval stuit een zwerver op een man die lezingen houdt over het einde van de mensheid. Een docent neemt overspel als onderwerp voor een schrijfoefening en ziet zijn college veranderen in een wraakoefening. In een uitzichtloze oorlog wordt een strijder opgezadeld met een mysterieuze missie. Wanneer een vriendin een ‘dreigbed’ voorstelt als opvoedingstip, ontketent dit onvermoede verlangens in de wanhopige ouders. Ondertussen zwerft de schrijver zelf van het ene logeeradres naar het volgende, worstelend met vragen die hij nooit eerder hoefde te stellen. Bertram Koelemans thema’s en obsessies zijn op iedere pagina voelbaar: de uitdagingen van het ouderschap, de complexiteit van familiebanden, en uiteenlopende vormen van afhankelijkheid, waarvan de liefde niet de minste is. Het dreigbed is Koeleman op zijn best. Duister, geestig, ontroerend en verontrustend. Wat misschien nog het meest beangstigend is: het is zijn meest persoonlijke boek tot nu toe.

Datum: Donderdag 13 augustus 2020
Tijd: 19.30  21.00 uur (inloop vanaf 19.00)
Toegang: gratis
Locatie: Uitgeverij Atlas Contact, Prinsengracht 911-915, 1017 KD Amsterdam
Aanmelden: u kunt zich niet meer aanmelden, omdat dit evenement al is geweest