Literatuur

Literaire verhalen beginnen hier

Onze “koeleman” uit Haarlem
Onze specialist Ellen
Voor de beste (literaire) boekentips moet je bij onze Ellen zijn.
Tove groeit op in een volkswijk in Kopenhagen. Ze voelt zich vaak eenzaam: ze heeft niets met de meisjes om haar heen en hun geroddel over jongens. Haar enige vriendin is de onbevreesde roodharige Ruth, met wie ze chocola uit winkels steelt. Maar ook dat wil Tove eigenlijk niet. Liever duikt ze in de paar boeken die ze van haar vader heeft gekregen, en schrijft ze versjes met de mysterieuze woorden die af en toe in haar opwellen. Kindertijd Ontdek deze roman
Kindertijd
Vers van de pers

Het nieuwste van het nieuwste

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief verhalen beginnen hier

Wekelijkse update met tips, de agenda, cadeauhulp & inspiratie.

Graphic Novels en stips

Onze tips

Thema uitgelicht Thrillers
Spannende boeken waarin het (hoofd)personage zich ontwikkelt, er onverwachte wendingen zijn en de psychologie belangrijker is dan geweld. Lekker jezelf de stuipen op het lijf jagen.
Reis om de wereld

Voor alle thuislezers

De Vries Van Stockum | Online evenementen

De afgelopen tijd heeft creativiteit van iedereen gevraagd. Boekpresentaties konden bij ons niet doorgaan, maar we hebben niet stil gezeten. Auteurs kwamen langs, hebben boeken gesigneerd en zijn de hemd van het lijf geinterviewd door ons. Het resultaat: online events die je kunt kijken en herkijken wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld:

Isa Hoes

Ik merk dat er in deze tijd heel veel behoefte is aan troost. En dat is natuurlijk heel erg logisch - dat hebben we allemaal. Voor mij zit troost onder andere in poëzie. Isa Hoes vindt het belangrijk om lokale boekhandels te steunen. Daarom signeert ze voor ons haar bloemlezing Zo Heel jij mij en roept ze andere schrijvers op om hetzelfde te doen. Ook leest ze een gedicht voor uit haar bundel.

Marlen Visser
Bekijk hier het interview met Marlen Visser over haar thriller Noodlot waarin ze o.a. vertelt over haar samenwerking met Peter R. de Vries, het fictieve dorpje dat misschien wel een nightmare come true wordt en over Moordwijven. Overtuigd? Bestel meteen een gesigneerd exemplaar!

Literatuur kopen

Over literatuur valt te twisten, zelfs over de naam. Want wat is literatuur precies? In dat geval halen we Wikipedia er even bij: “Literatuur in de betekenis van letterkunde of letteren is de verzamelde schriftelijke neerslag van een land of van een periode, voor zover het geschriften betreft die hun waarde ontlenen aan veronderstelde vormschoonheid of emotioneel effect.” Mocht dit je petje te boven gaan, bekijk de selectie romans, thrillers, biografieën, poëzie, klassiekers en waargebeurde verhalen van De Vries Van Stockum en je komt absoluut aan je literaire trekken.