Onze specialisten

Booklover Serena


Even voorstellen

Beste lezers, ik ben Serena Wong en inmiddels 12 jaar werkzaam in het boekenvak. Naast mijn studie kunstgeschiedenis werkte ik vanaf 2008 in een grote boekhandel in Leiden als oproepkracht en na functies als boekverkoper, klantenservice, teamleider en secretaris van de ondernemingsraad ben ik tien jaar later de trotse vestigingsmanager van De Vries Van Stockum Den Haag. Er zijn bepaalde rubrieken in de winkel die mijn speciale aandacht krijgen, zoals Psychologie, Politiek, Mens & Maatschappij en Poëzie. Thuis lees ik ook veel literatuur en lees ik veel voor aan mijn kindje. Ik ben een persoon die van veel onderwerpen veel wil weten. Ik probeer zoveel mogelijk kennis en informatie op te slaan, maar kennis delen vind ik het fijnst, dus vraag maar raak en wellicht leren we van elkaar! Je kunt me bereiken via s.wong@devriesvanstockum.nl of bel de winkel in Den Haag op nummer 070-3028110.

Recent gelezen

Philippa Perry
Jullie voelen het aankomen: Ik raad dit boek echt aan elke (aankomende) ouder aan. Ik heb er inzichten gekregen waarvan ik eigenlijk niet eens wist dat ik ernaar op zoek was. Het fijne is dat Perry niet met een vingertje wijst of een handboek schrijft. Door Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen helpt je om jezelf beter te leren kennen en daardoor beter of anders met je eigen kinderen om te gaan. Ze geeft je geen trucjes of tips, maar helpt je om zelf manieren te vinden en toe te passen in de opvoeding van jouw kinderen.
Het dreigbed
Het dreigbed is een verhalenbundel van Bertram Koeleman, onze collega in Haarlem. Natuurlijk raad ik dit boek aan! Dit genre lees ik niet veel en het is daarom des te leuker als het je zo wordt gepresenteerd. Met soms ongemakkelijke, soms griezelige en soms onverwachte wendingen laat Koeleman je na elk verhaal weer even in verbijstering achter.
Ik ben kikker
Vanaf eind augustus 2020 gelukkig weer uit een herdruk leverbaar, want Ik ben kikker is onmisbaar in de kast van elke peuter. Een superleuk kartonboek met Kikker als handpop. Gegarandeerd giechelen voor voorlezer en kind! Dit boek is ook heel fijn als je zo snel geen cadeau voor de kleine van je vriendin, je nichtje of je neefje kunt verzinnen. Met dit boek zit je altijd goed (voor de leeftijd van 0 tot 3 jaar).
Uit het leven van een hond
Ook ik heb nu de Libris Literatuurprijswinnaar gelezen en wat een geweldig mooi boek is Uit het leven van een hond! Het is gemoedelijk en fijn om in het hoofd van deze hoofdpersoon te duiken. Dat had ik in eerste instantie niet verwacht. Een bedachtzame man van middelbare leeftijd ontdekt op een zaterdag dag dat zijn hond terminaal ziek is en dat zorgt voor een reeks van overpeinzingen en situaties die zijn leven veranderen. Deze zaterdag vertelt zoveel over deze man en zijn leven, maar het zet je zelf ook aan het denken; dat jouw verleden en toekomst samenvalt met het nu. Een filosofische roman, klein maar groots.
Nog even mijn haartjes wassen
Nog even mijn haartjes wassen van Jörg Mühle is een superleuk boekje dat je samen met je dreumes of kleuter interactief kunt lezen. Welk kindje vindt het niet afschuwelijk om een druppel water in zijn ogen te krijgen als de haartjes worden gewassen? Geen zorgen Klein Konijn, wij wrijven over je neusje om je te troosten. Drogen je af en blazen, als de föhn kapot blijkt te zijn, je lekker droog.

All-time Favourites

De moord op commendatore
Ik ben een groot fan van Murakami. Zijn schrijfstijl vind ik zo uniek en pakt mij altijd meteen. Als ik in een leesdip zit helpt het mij om Murakami te lezen. Ik pak het op en leg het niet meer weg. Zijn laatste grote roman De Moord op Commendatore bestaat uit twee delen. De boeken gaan over een portretschilder die zijn intrek neemt in een oud atelier om bij te komen en afstand te nemen van zijn recente scheiding. Al gauw beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Een heuse Murakami, eindigend met een cliffhanger die je meteen naar deel twee doet grijpen.
Komt goed, Kleine krab
Als mama van een dreumes zijn we beiden dol op de geweldige prentenboeken van Chris Haughton. Al zijn prentenboeken zijn ware pareltjes. Heldere en energieke illustraties die met wat fantasie en interactief lezen zó tot leven komen. Er zit precies de juiste dosis spanningsboog in het verhaal met altijd een guitig plot. In elk verhaal zit zelfs een mooi motief, welke voorin wordt uitgelegd. Zoals in Komt goed, kleine krab, waarin kleine krab de zee zo geweldig vindt dat hij niet meer naar huis wil. Heel typisch kleine-kindjes-gedrag en herkenbaar voor papa of mama.
De Meester en Margarita
Waren alle Russen maar zo heerlijk leesbaar. Geschreven met een geweldige vaart. De Meester en Margarita van Boelgakov is niet meer weg te leggen als je eenmaal bent begonnen. Margarita, die haar meester wil redden uit gevangenschap sluit zich aan bij de duivel en hij raakt zeer van haar gecharmeerd. Zal hij haar wens vervullen? Een wervelstorm van een “Rus”, met scherpe kritiek op de Russische staat. Kritiek die nu eigenlijk ook nog zou gelden. Je zult niet meer met dezelfde ogen naar een zwarte kater kijken en ook niet meer zomaar een champignon op je vorkje prikken zonder aan dit boek te denken.

We should all be feminists
In een kort en zeer krachtig essay verwoordt Adichie precies wat ik en jij al weten en denken. Alleen is het zo fijn dat zij het zo goed heeft neergezet. Ze legt sterk, helder en welbespraakt uit wat de term ‘feminisme’ in onze huidige tijd betekent. Het gaat om gelijke rechten en het benoemen waar het echt om gaat. Iedereen, vrouw én man, zou dit essay moeten lezen. Of in ieder geval haar TEDtalk moeten beluisteren... Het kost je maar even tijd. Dus, zo weinig moeite, zo veel geleerd!
De heilige
Na verliefd te zijn geworden op Rivieren waar Driessen de ECI literatuurprijs mee heeft gewonnen was ik erg benieuwd naar zijn nieuwe roman. De heilige wordt een schelmenroman genoemd en oh oh, dat wordt wel waar gemaakt. Donatien wordt geboren tijdens de Franse revolutie en ontwikkelt zich tot een manipulerende doch charmante schavuit. Na elke onethische stap denk je als lezer: “Nee, dat kan echt niet erger hoor!” Maar jawel. Met een uiterst interessante periode van de Europese geschiedenis als achtergrond leest dit boek heerlijk weg.